ShippingWatch

Læs sidste uges vigtigste historier på ShippingWatch

Byggeboom i P3-alliancen, DSVs satsning på søfragt, Errias asiatiske eventyr, en spektakulær sag i græsk shipping og mulige brud på Iran-sanktionerne var blot nogle af de vigtigste historier på ShippingWatch i sidste uge. 

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Grækenlands økonomiske deroute trækker nu også tråde til landets store shippingindustri med anholdelse og fængsling af skibsrederen og forretningsmanden Victor Restis på mistanke om hvidvaskning og underslæb, ligesom Victor Restis og andre trækker overskrifter i forbindelse med USAs skærpede sanktioner mod virksomheder, der handler med Iran.

Foto: Stoc Tankers
Foto: Stoc Tankers
 

Græsk skibsreder fængslet på korruptions-anklager 

Lobbygruppe kaster mistanke på italiensk reder i Iran  

Mens verdens tre største containerrederier med Maersk Line, schweiziske MSC og franske CMA CGM, afventer flere konkurrencemyndigheders vurdering af den største containeralliance (P3), industrien nogensinde har set, har Maersks to partnere opbygget store nybygningsprogrammer. Og foreløbig synes industrien langt om længe at have held med at løfte raterne "op af kælderen" og væk fra et åbenbart tabsgivende niveau for rederne.

 

Fransk containergigant udvider antallet af nye megaskibe

Maersk Lines nye partner i kæmpe kapacitets-boost

Reuters: Containerrater Asien-Europa stiger 10,4 pct  

Transport- og logistikkoncernen DSV offentliggjorde i den forløbne uge kvartalsregnskab. Selvom DSV i tirsdagens halvårsregnskab laver en lille nedjustering af forventningen til volumenerne for søfragt, er adm. direktør Jens Bjørn Andersen stadig interesseret i opkøb, sagde han i et interview med ShippingWatch.

Foto: GORM OLESEN
Foto: GORM OLESEN
 

DSV vil købe mere op i søfragt 

Søfragt trækker DSV-regnskab ned 

DSV: Gode resultater i alle divisioner i hårdt marked

Efter en langvarig overlevelsesproces oplever Torm lidt smult vande i kerneforretningen produkttank. Men ifølge Berlingske fredag er det ikke ensbetydende med, at rederiets ejere, bankerne, har tænkt sig at drive rederi i al evighed, hvis de har muligheder for at slippe ud.

Foto: Rederiforeningen
Foto: Rederiforeningen
 

Avis: Banker forbereder salg af Torm 

Torm nedlægger ¾ af tørlast og afskediger chef 

Det lille børsnoterede Erria A/S fortsætter med at udbygge sine forretninger i Asien med ambitiøse planer som rådgiver ved nybygninger i Sydamerika og Asien og som shipmanager.

Foto: Erria
Foto: Erria
 

Erria i nyt kinesisk samarbejde om nybygninger 

Erria udset til at overtage ny kinesisk partner 

 

 

 

 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs