Reuters: Containerrater på Asien-Europa stiger 10,4 pct

Spotraterne for containertransporter til Europa fra Asien steg i den forløbne uge 10,4 pct. til 1.501 dollar pr. tyvefods containere (TEU). Dermed er raterne på den for Maersk Line vigtige rute på det højeste niveau siden august sidste år, skriver Reuters.

Spotraterne for containertransporter til Europa fra Asien steg i den forløbne uge 10,4 pct. til 1.501 dollar pr. tyvefods containere (TEU). Dermed er raterne på den for Maersk Line vigtige rute på det højeste niveau siden august sidste år.

Det oplyser en kilde, der har adgang til data fra Shanghai Containerized Freight Index, der blev offentliggjort fredag, ifølge Reuters.

I sidste uge steg raterne 9,7 pct., og udviklingen er udtryk for den ratestigning, som Maersk Line og andre store containerrederier havde varslet med virkning 1. august.

Den gennemsnitlige rate på Asien-Europa har i 2013 dermed været 1.066 dollar, mens gennemsnit i 2012 var 1.378 dollar pr. TEU.

Det samlede SCFI-indeks steg 6,8 pct. til 1.162,45 dollar pr. TEU. Asien-Europa vægter med 20 pct. i det samlede indeks.

Maersk Line, der er en del af A.P. Møller-Mærsk  er med en global markedsandel på ca. 15 pct. verdens største containerrederi. På ruten mellem Asien og Europa er markedsandelen tæt på 20 pct.

Shanghai Containerized Freight Index op med 7 pct

Saade: Vores skibe er fyldt op fra Asien

Spotrater på Asien-Europa i vejret

SeaIntel: Rateløft virker langt fra på alle ruter

Maersk Line varsler ratestigning 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også