ShippingWatch

Reuters: Containerrater på Asien-Europa stiger 10,4 pct

Spotraterne for containertransporter til Europa fra Asien steg i den forløbne uge 10,4 pct. til 1.501 dollar pr. tyvefods containere (TEU). Dermed er raterne på den for Maersk Line vigtige rute på det højeste niveau siden august sidste år, skriver Reuters.

Foto: Wärtsila

Spotraterne for containertransporter til Europa fra Asien steg i den forløbne uge 10,4 pct. til 1.501 dollar pr. tyvefods containere (TEU). Dermed er raterne på den for Maersk Line vigtige rute på det højeste niveau siden august sidste år.

Det oplyser en kilde, der har adgang til data fra Shanghai Containerized Freight Index, der blev offentliggjort fredag, ifølge Reuters.

I sidste uge steg raterne 9,7 pct., og udviklingen er udtryk for den ratestigning, som Maersk Line og andre store containerrederier havde varslet med virkning 1. august.

Den gennemsnitlige rate på Asien-Europa har i 2013 dermed været 1.066 dollar, mens gennemsnit i 2012 var 1.378 dollar pr. TEU.

Det samlede SCFI-indeks steg 6,8 pct. til 1.162,45 dollar pr. TEU. Asien-Europa vægter med 20 pct. i det samlede indeks.

Maersk Line, der er en del af A.P. Møller-Mærsk  er med en global markedsandel på ca. 15 pct. verdens største containerrederi. På ruten mellem Asien og Europa er markedsandelen tæt på 20 pct.

Shanghai Containerized Freight Index op med 7 pct

Saade: Vores skibe er fyldt op fra Asien

Spotrater på Asien-Europa i vejret

SeaIntel: Rateløft virker langt fra på alle ruter

Maersk Line varsler ratestigning 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs