Torm nedlægger ¾ af tørlast og afskediger chef

Torm vil koncentrere ressourcerne om produkttankområdet og har derfor besluttet at trække sig helt fra korte tørlastaftaler. Det svarer til omkring 60 mio. USD af områdets 87 mio.USD. Bulk-chef Alex Christiansen forlader rederiet fra oktober.
Foto: Rederiforeningen
Foto: Rederiforeningen

Torm har besluttet af neddrosle sine aktiviteter inden for tørlastområdet kraftigt. Rederiet trækker sig derfor helt fra området med korttidschartrede bulkskibe, hvor Torm ellers løbende har haft en flåde på 20-30 skibe, eller langt den største del af bulkområdet. I omsætningstal (t/c-equivalenter eller nettofragtindtægter) svarer det til, at rederiet fjerner omsætning for 60 mio. USD af de samlede 87 mio. USD ud af tørlastaktiviteterne. Rederiet beholder udelukkende to ejede og syv langtidschartrede skibe. Det fremgår af rederiets 2012-regnskab.

”Inden for produkttank er vi en af verdens største aktører og kan høste stordriftsfordele. Det er ikke tilfældet inden for tørlast. Derfor har vi besluttet at fokusere vores indsats på produkttank og vil fremover have et lavere aktivitetsniveau i tørlast. Vi stopper de korte time-charter kontrakter, når de løber ud, men vil naturligvis honorere de kundeforpligtelser, vi har,” siger investor relations chef Christian Søgaard til ShippingWatch.

Påvirker ikke regnskab

Beslutningen vil dog ikke påvirke 2013-resultatet for Torm, da aktiviteterne, der indstilles, ikke har bidraget nævneværdigt til rederiets samlede resultat, hverken positivt eller negativt.

Beslutningen medfører, at tørlastdivisionens nuværende chef, Alex Christiansen, forlader sin stilling til oktober. Der er i alt ti personer i tørlastafdelingen, som afventer, hvad der skal ske. Men dels vil der stadig være tørlastaktiviteter, dels arbejder Torm på at finde omplaceringer for medarbejderne, siger Christian Søgaard.

”Vi er i gang med at kigge på, hvad vi kan gøre og prøver, alt hvad vi kan, at finde alternativer, men nogle kommer til  at forlade os,” siger han.

Torm har rundt regnet 300 ansatte. Udover hovedkontoret i Hellerup har rederiet afdelinger flere steder i verden, bl.a. Singapore.

Torm gennemfører afnotering af aktier i USA

Svitzer-CFO skifter til Torm

Kunderne er vendt tilbage til Torm i Asien

Tørlast bevæger sig i den rigtige retning

Torm får overskud på driften i første kvartal 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også