Oliepriserne stiger på fare for udbudsforstyrrelser

Prisen på råolie går op fredag, hvor bekymringer om udbuddet på grund af uro i Mellemøsten overskygger tegn på svagere efterspørgsel fra USA.
Foto: Nerijus Adomaitis/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Nerijus Adomaitis/Reuters/Ritzau Scanpix
af MARKETWIRE ‎

Oliepriserne stiger fredag morgen, idet bekymringer om udbudsforstyrrelser som følge af eskalerende geopolitisk uro i Mellemøsten og voldsomt vejr overskygger tegn på svag efterspørgsel.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 86,81 dollar mod 86,14 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 82,18 dollar mod 81,73 dollar torsdag eftermiddag.

Oliepriserne er ved at afslutte sin tredje uge med prisstigninger, hvilket især skyldes bekymringer for, at konflikten mellem Israel og Hizbollah-bevægelsen i Libanon eskalerer. En eskalering af konflikten kan risikere at inddrage Iran i konflikten og derved sætte olieudbuddet under pres, da Iran er en af de største olieeksportører i Mellemøsten.

For at føje spot til skade forstyrres de globale olieforsyninger af voldsomt vejr, der kan tage til i løbet af de kommende uger og medvirke til at drive oliepriserne opad. Den amerikanske golfkyst, hvor en betydelig andel af verdens største olieproducents energiinfrastruktur er beliggende, risikerer ifølge nyhedsbureauet Reuters at blive ramt af voldsomt vejr i de kommende dage.

Olieprisernes stigning understøttes også af forventninger om rekordhøj rejseaktivitet over weekenden op til den amerikanske Uafhængighedsdag den 4. juli, der kan få benzinefterspørgslen til at vokse markant. 

Forventningerne overskygger det negative prispres fra tegn på svag amerikansk efterspørgsel, der blandt andet er kommet til udtryk ved, at de amerikanske råolie- og benzinlagre steg mere end analytikernes estimater i sidste uge.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også