Oliepriserne falder på frygt for langsom amerikansk efterspørgsel

Prisen på råolie daler torsdag morgen med udsigt til lavere amerikansk efterspørgsel. Den frygt modvirkes dog af risikoen for udvidet konflikt i Mellemøsten. 
Foto: Antonio Sempere/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Antonio Sempere/AP/Ritzau Scanpix

Oliepriserne falder torsdag, efter at en større end forventet opbygning af amerikanske olielagre skaber frygt for lavere amerikansk efterspørgsel. Faldet bliver dog begrænset af bekymringer om en potentiel udvidelse af konflikten i Mellemøsten, der kan forstyrre olieforsyningen.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 85,08 dollar mod 85,02 dollar onsdag eftermiddag, men 85,51 dollar onsdag aften kl. 20. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 80,69 dollar mod 80,73 dollar onsdag eftermiddag.

”En forventet stigning i de amerikanske lagre af råolie og benzin tynger markedet på grund af frygten for svækket efterspørgsel. Men markedet befinder sig i en tovtrækningssituation, der understøttes af udsigten til, at en optrapning af kampen mellem Israel og Hizbollah kan hæmme udbuddet,” siger Tsuyoshi Ueno, der er seniorøkonom ved NLI Research Institute.

The U.S. Energy Information Administration, EIA, rapporterede i sidste uge en stigning på 3,6 mio. tønder i de amerikanske råolielagre, samt en stigning i benzinlagre på 2,7 mio. tønder, der begge er højere end analytikernes forventninger. Også udbuddet af motorbenzin faldt med omkring 417.000 tønder om dagen i sidste uge og vidner om en lavere amerikansk efterspørgsel.

Bekymringer for om krigen i Gaza vil sprede sig til Libanon holder dog fald i oliepriserne i ave. I Mellemøsten er spændingerne mellem Israel og Libanons Hizbollah eskaleret i de seneste uger, hvilket skaber frygt for en total krig mellem Israel og Hizbollah, som kan trække andre regionale magter med sig herunder den store olieproducent Iran. Tyrkiets præsident Tayyip Erdogan har udtalt, at Tyrkiet er solidarisk med Libanon og opfordrer andre lande til at støtte landet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også