Græsk skibsreder fængslet på korruptions-anklager

Den græske skibsreder Victor Restis er blevet fængslet på mistanke om hvidvaskning og underslæb i forbindelse med lån på op til 500 mio. euro fra den bank, som Restis-familien indtil for nylig kontrollerede.
Foto: /ritzau/Thomas Borberg
Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Den græske skibsreder Victor Restis er blevet fængslet på mistanke om omfattende hvidvaskning og underslæb i forbindelse med lån på op til 500 mio. euro fra First Business Bank (FBBank), som Restis-familien kontrollerede, indtil den græske nationalbank overtog banken tidligere i år.

Fængslingen af Restis, der bl.a. optræder på Lloyd's List' top 100 over de mest indflydelsesrige personer i international shipping, skete fredag efter et retsmøde i Athen, skete på anmodning fra anklagemyndigheden, der advarede om, at Restis i modsat fald kunne forsøge at flygte ud af landet. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Lobby-gruppe sætter nyt kritisk lys på græsk skibsreder  

Victor Restis afviste fredag alle anklager mod ham, og tidligere i sidste uge efter anholdelsen af Restis tirsdag, udsendte Restis Group en erklæring om, at "skibsrederen var chokeret over de falske og grundløse anklager", som er fremsat af en tidligere medarbejder i virksomheden.

Anklagerne mod Restis kan ifølge græsk lov udløse livsvarig fængsel, og skibsrederen kan tilbageholdes i op til 18 måneder, selv om der ikke er faldet en dom. Det kan formentlig tage adskillige år. Det græske retssystem er notorisk langsomt og ineffektivt, som internationale långivere til Grækenland har kritiseret og beskrevet som en væsentlig årsag til landets økonomiske deroute.

Flere personer efterforskes i sagen mod Victor Restis, der ifølge Financial Times har sendt chokbølger gennem den omfattende græske shippingindustri.

Græsk politi arresterer kendt skibsreder 

Græsk shippingfamilies selskab opsluges af nationalbanken 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også