DSV: Gode resultater i alle divisioner i hårdt marked

Takket være tilgang af nye kunder og fokus på effektivitet og omkostningsstyring leverer vi gode resultater i alle tre divisioner, siger administrerende direktør Jens Bjørn Andersen i regnskabet. Men markedet er presset.
Foto: GORM OLESEN
Foto: GORM OLESEN
AF RITZAU FINANS

Transportkoncernen DSV’s regnskab for andet kvartal kom en smule dårligere ud end ventet i markedet, hvis man skeler til estimaterne fra SME Direkt.

"I et marked, der fortsat ikke byder på nævneværdig vækst i transportmængderne, men til gengæld hård konkurrence, er vi tilfredse med at kunne aflægge et solidt regnskab for 1. halvår af 2013. Takket være tilgang af nye kunder og fokus på effektivitet og omkostningsstyring leverer vi gode resultater i alle tre divisioner," siger administrerende direktør Jens Bjørn Andersen i regnskabet.

"Vi har på de fleste områder nået vores målsætning om at vinde markedsandele samt styrket vores globale netværk. Endelig forløber integrationen af opkøbte virksomheder planmæssigt og vil på længere sigt skabe værdi," siger han endvidere.

DSV: Ny mega-alliance bør styrke stabiliteten 

Omsætningen landede i kvartalet på 11.406 mio. kr. mod estimeret 11.729 mio. kr. af SME Direkt og 11.372 mio. kr. i samme periode sidste år.

Driftsoverskuddet før særlige poster, EBITDA, endte på 804 mio. kr. mod konsensusskønnet om 818 mio. kr., ifølge SME Direkt. I andet kvartal 2012 viste posten 819 mio. kr.

Resultat før skat var på 576 mio. kr. mod 612 mio. kr. i andet kvartal 2012 og en forventning i markedet om 588 mio. kr. Efter skat og minoriteter fik DSV et overskud på 417 mio. kr., mens der var ventet et overskud på 434 mio. kr. mod sidste års 430 mio. kr.

Markedet er presset af den økonomiske lavvækst, og administrerende direktør Jens Bjørn Andersen ser ingen tegn på, at den situation vil ændre sig.

 

"Vi ser desværre ikke nogle positive tegn i markedet. Tværtimod har vi fundet det nødvendigt at finjustere skønnet for både sø- og luftfragt, " siger Jens Bjørn Andersen:

"Vi har et forsigtigt håb om, at der kommer lidt mere gang i virksomhedernes ordrer i andet halvår, så vi kan se en lille forbedring, men der er ingen store
tegn på, at tingene bliver markant bedre. Desværre," siger direktøren.

Når den flygtige vækst vender tilbage, vil DSV dog være mere end parat til at drage fordel af den.

"Vi har kapacitet til at håndtere større mængder for vores kunder, umiddelbart når de får behov for det. Vi har fokuseret utroligt meget på arbejdsprocesser og ny it, så hvis mængderne skulle stige mere end vi havde regnet med, kan vi kapere det. Det er en dag, vi alle går og venter på, for så vil den nye
bruttofortjeneste, der kommer ind, næsten have en fuld effekt på nettoresultatet, fordi omkostningerne i det første lange stykke tid ikke vil
stige," siger Jens Bjørn Andersen.

RITZAU FINANS

Schweizisk DSV-konkurrent tilbage i plus

Damco: Stor udvikling forude i Latinamerika 

Logistikselskaber på opkøbsjagt i 2013 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også