ShippingWatch

Sidste uges bedste historier på ShippingWatch

Forud for mødet i IMO's miljøkomite, MEPC, i denne uge er debatten om en grønnere fremtid for skibsfarten taget kraftigt til. I løbet af sidste uge kom der klimapolitiske udmeldinger fra bl.a. Maersks CEO Søren Skou og en række rederier om introduktion af en CO2-skat. I olieindustrien overvejer investorerne følgerne af en opsigtsvækkende miljødom mod Shell.

Foto: Arkivfoto/Colourbox

Skibsfartens del i den grønne omstilling er en varm kartoffel for de politiske beslutningstagere og for sektoren selv. Klimaspørgsmålet deler rederierne, og med et vigtigt møde i IMO's miljøkomite i denne uge er forslagene til indsatser blevet konkrete. I oliesektoren fordøjer investorerne klimadommen over Shell.

Maersks CEO, Søren Skou | Foto: PR / Maersk
Maersks CEO, Søren Skou | Foto: PR / Maersk

Maersk sætter tal på CO2-skat

Maersks CEO, Søren Skou, overraskede med sit forslag onsdag i sidste uge om at indføre en international CO2-skat for skibsfarten på 150 dollar pr. ton fossilt skibsbrændstof. Dermed er ånden sluppet ud af flasken i en klimadebat, som hurtigt har delt vandene i skibsfarten.

Søren Skou foreslår 150 dollar CO2-skat på skibes udledning 

Søren Skous pris på CO2 mødes med forbehold af shippingindustrien

Nordiske redere vil ikke sætte to streger under Skous CO2-afgift 

MSC-topchef Søren Toft bakker op om CO2-skat 

Foto: Annika Byrde
Foto: Annika Byrde

Investorerne tæller på knapper efter Shell-dom

Efter en opsigtsvækkende hollandsk dom, der pålægger Shell at reducere sit CO2-udslip med 45 pct. inden udgangen af 2030, tager investorerne bestik af det hastigt voksende klimapres på olieindustrien, som kan brede sig andre industrier som shipping. De fleste investorer afventer Shell-sagens videre udvikling, mens aktivistiske aktionærer som Follow This ønsker handling nu.

Danske pensionskasser blåstemplede Shells klimaplan inden domstol forkastede den 

Klimaaktivist køber sig ind i store selskaber for at intensivere CO2-planer

PKA har sagt nej til Shell og Totals klimaplaner og ekskluderet Exxon 

Storaktionæren Blackrock tager Shell i forsvar i klimasag

 

Peter Corfitsen, CEO, Star Air | Foto: Star Air /PR
Peter Corfitsen, CEO, Star Air | Foto: Star Air /PR

Maersks ambitioner i luften vokser

Luftfragtselskabet Star Air skal ud af skyggen og spille en mere fremtrædende rolle i Maersks fragttilbud til sine kunder. Ifølge Star Airs nye CEO, Peter Corfitsen, vil selskabet udvide aktiviteter og kapacitet med et til to fly.

Maersk vil udvide sit luftfragtselskab og have flere fly 

 

Mere fra ShippingWatch

Her er Martin Fruergaards strategi som ny CEO for Pacific Basin

Martin Fruergaard har fremlagt sine vigtigste strategipunkter i sin første offentlige optræden som ny CEO for Hongkong-baserede Pacific Basin. Rederiet leverer samtidig et usædvanligt stærkt halvårsresultat under en optur for tørlastmarked, som vurderes kun at være startet.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs