ShippingWatch

PKA har sagt nej til Shell og Totals klimaplaner og ekskluderet Exxon

I modsætning til hovedparten af investorerne har det danske pensionsselskab PKA stemt imod både Shell og senest Totals klimaplaner. Samtidig har PKA ekskluderet investeringer i amerikanske Exxon. "Der var rum for at skrue yderligere op," siger underdirektør til ShippingWatch.

Foto: Gregory Bull/AP/Ritzau Scanpix

Det danske pensionselskab PKA har på det seneste vendt tommelfingeren ned til flere klimaplaner, som verdens største olieselskaber har præsenteret investorerne for.

I modsætning til langt hovedparten af aktionærerne – heriblandt fem danske pensionskasser – stemte PKA imod Shells klimaplan, da selskabet for lidt over to uger siden holdt generalforsamling.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs