ShippingWatch

Klimaaktivist køber sig ind i store selskaber for at intensivere CO2-planer

Shippingindustrien er en stor CO2-forurener og bør se sig selv som en del af løsningen på klimakrisen, opfordrer den hollandske klimaaktivist Mark van Baal i et interview med ShippingWatch. Via organisationen Follow This arbejder han som aktionær for at få store olieselskaber som Shell og Chevron til at tænke langsigtet og intensivere deres klimaindsats.

Grundlægger af Follow This, Mark van Baal | Foto: Pascal Rohe/Follow This

Rederierne bør se omstillingen til bæredygtig energi som en mulighed for at sikre deres virksomheders overlevelse på længere sigt frem for at udskyde deres grønne omstilling til et senere tidspunkt.

Det anbefaler den hollandske aktivist Mark van Baal, der som stifter af bevægelsen Follow This kæmper for at få de store olieselskaber til at engagere sig helhjertet i den grønne omstilling.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Maersk-satsningen Tradelens har taget hul på kinesisk udrulning

Maersk og IBM's digitale satsning Tradelens har allieret sig med statsejet kinesisk selskab om en udrulning i Kina for at få kinesiske importører og eksportører ombord. Kina er et kritisk marked for platformen, som der fra Esplanaden ventes klar vækst fra i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs