ShippingWatch

Søren Skous pris på CO2 mødes med forbehold af shippingindustrien

Den overraskende udmelding fra Maersks CEO Søren Skou om prisen på CO2-udledning mødes ikke umiddelbart med begejstring af andre rederier. Frustrationen over IMOs sendrægtighed var givetvis en af grundene til hans udtalelse.

Foto: Nanna Navntoft

Det er kun få dage siden, at Maersk eller Danske Rederier for den sags skyld, ikke ønskede at sætte en pris på den globale CO2-skat, der skulle fordyre de fossile brændstoffer i shippingindustrien.

Så et eller andet har fået topchefen i verdens største containerrederi til at mene noget andet, og det kaos, der kendetegnede det forberedende møde til IMOs møde i miljøkomiteen MEPC i næste uge, er et godt bud ifølge en række kilder, ShippingWatch har talt med.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Maersk-satsningen Tradelens har taget hul på kinesisk udrulning

Maersk og IBM's digitale satsning Tradelens har allieret sig med statsejet kinesisk selskab om en udrulning i Kina for at få kinesiske importører og eksportører ombord. Kina er et kritisk marked for platformen, som der fra Esplanaden ventes klar vækst fra i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs