ShippingWatch

Norge støtter CO2-beregner som mange mener straffer de grønne rederier

Norge er et af de lande, der støtter den omstridte CII-beregner, som mange inden for skibsfarten mener, straffer de effektive rederier. Den norske delegation gennemgår her sine positioner op til MEPC-mødet om en uge over for ShippingWatch.

Foto: Ntb Scanpix/Reuters/Ritzau Scanpix

Om knap en uge går MEPC 76 i luften, og shippingindustrien venter med spænding på en beslutning om IMO's Carbon Intensity Indicator (CII).

Den norske delegation støtter både CII og EEXI og mener ikke, i modsætning til mange andre store aktører i shipping, at det måleværktøj, der er foreslået for CII – AER – vil have have en negativ påvirkning på miljøet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs