ShippingWatch

Danske Rederier støtter CO2-skat på skibsfart

En CO2-skat skal gøre det så dyrt for skibsfarten at bruge fossile brændstoffer, at rederierne benytter bæredygtige brændstoffer i stedet, foreslår Danmark, Sverige, Tyskland og Frankrig. Danske Rederier er enige med de fire lande.

Foto: PR / IMO

Danske Rederier støtter den danske regering, der sammen med regeringerne i Sverige, Tyskland og Frankrig efterlyser slagkraftige incitamenter som en CO2-skat, der kan sikre en hurtigere klimaomstilling af den globale shippingindustri.

De fire lande foreslår derfor den internationale maritime organisation IMO, at organisationen via en revideret klimastrategi gør det så dyrt for skibsfarten at benytte fossile brændstoffer, at skibsrederne i stedet vælger bæredygtige brændstoffer, og den målsætning slutter Danske Rederier op om.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Her er Martin Fruergaards strategi som ny CEO for Pacific Basin

Martin Fruergaard har fremlagt sine vigtigste strategipunkter i sin første offentlige optræden som ny CEO for Hongkong-baserede Pacific Basin. Rederiet leverer samtidig et usædvanligt stærkt halvårsresultat under en optur for tørlastmarked, som vurderes kun at være startet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs