ShippingWatch

Storaktionæren Blackrock tager Shell i forsvar i klimasag

Retsopgør mod enkeltvirksomheder som olieselskabet Shell er ikke vejen frem for at sikre, at verden omstiller sig til bæredygtig produktion i tide, siger topchef Larry Fink fra den multinationale kapitalforvalter Blackrock. Fink opfordrer verdens regeringer til at opstille rammerne for energiomstillingen.

Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143

Olieselskabet Shell får nu støtte fra virksomhedens største aktionær, den multinationale kapitalforvalter Blackrock, efter at en hollandsk domstol 26. maj beordrede Shell til at nedbringe sit CO2-udslip med 45 pct. inden udgangen af 2030.

Ifølge Blackrocks topchef, Larry Fink, er retssager ikke vejen frem, hvis verden ønsker at nedbringe udslippet af CO2 for at forhindre klimaændringer. Tværtimod, mener han, for dommen over Shell sikrer ikke, at verden bliver bæredygtig, men kun, at Shell måske bliver mere bæredygtigt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Uenighederne sejrede, da IMO's miljøkomité forsøgte at skabe konsensus om nye klimaindsatser inden for skibsfarten. Maersk er frustreret. En stort tænkt, men kritiseret metanolfabrik i USA med Hafnia som medinvestor smuldrer. Springer konkurrenterne på Maersks Tradelens blockchain-projekt, der nu rulles ud i Kina?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs