Slow steaming hakker stor luns af CO2-udledning

Logikken er til at føle på: des lavere hastighed, des mindre udledning af CO2. Ikke desto mindre dokumenterer nyt amerikansk studie, at der faktisk er tale om en væsentlig reduktion. Det skriver NGO'en Transport & Environment.
Siden 2009 har California Air Resources Board (CARB) givet forskellige bud på skibes hastighedsbegrænsninger for at sænke deres udslip. Forslagene er efterfølgende blevet evalueret i et studie finansieret af CARB og Det Amerikanske Miljøagentur, hvor man har set på betydningen af at begrænse hastigheden til 15 knob eller derunder - sammenlignet med hastighederne i dag.
Stor reduktion af udledning
Og betydningen er værd at tage med. Af studiet fremgår det, at en reduktion af skibes hastighed til 12 knob i timen vil betyde, at sodemissionen falder med 70 procent, carbondioxid med 60 procent og nitrogenoxider med 55 procent.
Allerede i dag er slow steaming udbredt blandt rederier, og Antoine Kedzierski, pressemedarbejder ved Transport & Environment, håber på, at den internationale shippingbranche vil tage studiets konklusion til sig og holde sig til de lave hastigheder - også når økonomien vender:
"Studiet bekræfter, at lav hastighed bidrager til signifikante emissionsreduktioner. Slow steaming er en no-brainer – det er afprøvet med succes, det leverer vigtig reduktion af emissioner og industrien sparer brændstof," siger han i en pressemeddelelse.
"Vi håber, at myndighederne nu vil tage det med som en seriøs mulighed for at forbedre effektiviteten af skibsfarten."
Producent: Slow steaming leder til container-efterspørgsel
Relaterede artikler:
DTU: Slow steaming begrænser skibenes manøvredygtighed
For abonnenter