ShippingWatch

Producent: Slow steaming leder til container-efterspørgsel

Den øgede brug af slow steaming betyder større behov for containere, skriver producenten Singamas Container Holdings, der ejer 12 kinesiske container-fabrikker.

Foto: Hanjin

Container-producenten Singmas Container Holdings er ganske godt tilfredse med redernes brug af slow steaming. Det giver nemlig selskabet en smule salg i en periode, hvor mange redere ellers lader være med at udskifte containere.

"Super slow steaming-strategien, som mange redere har vedtaget, for at modgå høje brændstof- og bunkeromkostninger, har haft en positiv bivirkning for Gruppen. Super slow steaming binder containere i transit i længere perioder. Dette hjælper med at skabe balance i den lave containerudskiftningsfrekvens, eftersom shipping-selskaber ofte har behov for at købe nye containere, hvis eksisterende kapacitet er bundet op i transit," skriver selskabet i regnskabet for første halvdel af 2012.

Den positive effekt af slow steaming var dog ikke nok til at sikre et større overskud end samme periode af sidste år. De svære økonomiske tider får i følge Singamas rederne til at vente med at udskifte containere, og derfor blev resultatet efter skat på 42,5 mio. dollar mod 111,8 mio. dollar i samme periode af 2011.

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs