ShippingWatch

DSV: Opkøbsfokus flyttes fra nye til etablede markeder i 13

Det kommende år vil DSV-koncernen fokusere på at styrke positionen på allerede etablerede markeder, fortæller CEO Jens Bjørn Andersen.

DSV's opkøb i 2012 var hovedsageligt strategiske opkøb, hvor koncernen fik fodfæste i 10-12 nye lande - herunder i Afrika og Sydamerika. 2013 kommer til at gå med at styrke allerede kendte markeder. Det siger administrerende direktør i DSV-koncernen, Jens Bjørn Andersen.

Han siger, at DSV's videre selskabs-shopping i 2013 kommer til at fokusere på større, etablerede markeder, hvor koncernen kan styrke sin position frem for at angribe nye lande fra scratch.

"Det kan godt være, vi skal lave et par småopkøb i Sydamerika for at få netværket helt på plads. Men nu er vi i de store områder, og i første omgang behøver vi måske ikke være i eksempelvis Honduras eller Surinam. Så M&A-aktiviteten i 2013 kan godt tænkes at blive på de store, veletablerede DSV-markeder," siger Jens Bjørn Andersen til Ritzau Finans.

Han nævner Fjernøsten, USA eller Europa som områder, hvor DSV er stærkt repræsenteret i forvejen, og hvor koncernen kunne finde på at købe op "hvis der dukker noget interessant op." Dermed siger han, at der ikke vil blive kigget voldsomt efter nye områder, hvor koncernen kan rykke ind.

"Det er en fælde, vi også selv kan gå i nogle gange: At man tager et verdenskort og kigger efter, hvor der er hvide områder - altså hvor man ikke er - og så tænker at man må købe noget der. Men det kan give lige så stor mening at købe noget i et veletableret land, da der kan være meget store synergier at høste," siger direktøren til Ritzau Finans.

DSV-CEO: Vi er rigtigt godt tilfredse 

Han påpeger, at det også kan skabe god værdi til aktionærerne at lave "synergi-baserede opkøb" - altså at opkøbe selskaber i kendte markeder og derefter fusionere selskaberne ind i DSV-koncernen. Og det er der en mulighed for sker i 2013, siger han.

"Og bare fordi man er i et land, betyder det jo ikke, at netværket i det land er perfekt. Vi er i Brasilien - som er større end hele Europa - og der har vi måske 2-3 kontorer, mens vi har 300 kontorer i Europa. Så der er plads til at udvide, selvom vi allerede kan sige "DSV er i Brasilien."

/RITZAU FINANS

DSV: Indtjeningen skuffede i luften og på søen i fjerde kvartal

DSV leverer et nøk bedre end ventet i fjerde kvartal

DSV køber danske Seatainers 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs