DSV-CEO: Vi er rigtigt godt tilfredse

"Vi er godt tilfredse. Det er det bedste driftsresultat, vi har leveret i DSV. Og når man tager tiderne og udviklingen i transportvolumerne i 2012 i betragtning, så har vi skabt et fornuftigt resultat i et vanskeligt marked," siger han til Ritzau Finans.
Road-divisionen, som har været den største kilde til bekymring blandt analytikerne, opererer i et hårdt presset marked i Sydeuropa. Men Jens Bjørn Andersen vurderer, at koncernen har benyttet lejligheden til at nå sine mål om at tage markedsandele.
"Vi har indfriet nogle af de forventninger, vi har haft til os selv, og som markedet har haft til os. Vi er i 34 lande, og der er ikke nogen lande, der taber penge. Vi har fået et godt momentum i 2012, selvom markedet er svært. Der har ikke været megen medvind fra markederne - kunderne oplever jo ikke rigtigt vækst," siger han til Ritzau Finans og uddyber:
"Det, der er sket i Road, er, at vi har set effekten af nogle af de besparelsesprogrammer, vi satte i værk i slutningen af 2011 med "Operational Excellence." Og det har givet 100 mio. mere i 2012 end i 2011 i Road-divisionen."
Fortsat det sværeste område i EU
Han indrømmer dog, at Road i Europa fortsat er det sværeste område for DSV, da transport af varer mellem lande som Frankrig, Italien, Spanien og Portugal ikke just er de mest vækstdrevne markeder. Men hans sortsyn på Sydeuropas vegne er dog til at overse.
DSV leverer et nøk bedre end ventet i fjerde kvartal
"Man må lige stoppe op og lægge mærke til, at markedet stadig er kæmpe, kæmpe stort. Det giver et enormt potentiale for sådan nogle som os, hvis vi kan tage nogle markedsandele og holde omkostningerne i ro - så er der masser af muligheder," siger han til Ritzau Finans.
Jens Bjørn Andersen indrømmer samtidig, at det gælder om at passe på, at man ikke "falder ind i den der tendens til at sætte sig over i et hjørne og skyde skylden på markedet, recessionen og alle de andre."
Stadig masser af transport
Han fastholder, at der er "masser af ting," et selskab kan gøre selv.
Der er stadig ting, der skal transporteres, selvom væksten måske er gået ned i gear. Og Jens Bjørn Andersen siger samtidig, at væksten i transportmængderne måske er bremset i forhold til før finanskrisens indtog, men at der stadig er store mængder af gods, der transporteres.
"Vi har jo haft år, hvor vi var vant til tocifrede vækstrater, og det virker helt surrealistisk i dag. Men det er væksten, der har drevet os. Men hvis man kigger på de absolutte tal - selvom der ikke er vækst - er det jo store mængder, der skal transporteres på kryds og tværs," siger han til Ritzau Finans.
/RITZAU FINANS
DSV: Indtjeningen skuffede i luften og på søen i fjerde kvartal