Risk Intelligence indsnævrer risikoområde ved Afrikas Horn

For første gang siden 2007 indsnævrer sikkerhedsanalytikerne i Risk Intelligence deres højrisiko-område for pirateri ved Afrikas Horn. Årsagen er faldet i somalisk pirat-aktivitet.

Forst første gang i fem år må sikkerhedsanalytikerne indsnævre højrisikoområdet for pirateri ved Afrikas Horn i stedet for at udvide det gang på gang. Den faldende pirataktivitet i området betyder, at selskabet ikke længere mener, at højrisikoområdets tidligere omfang kan retfærdiggøres.

"Da somalisk pirateri ekspanderede var det nemt nok. Højrisikoområder blev tegnet op, og de bevægede sig længere væk fra kysten. Men med reduktionen i hyppigheden af angreb, vurderede vi, at det nu var tid til at begynde at tage konsekvensen af det og reducere området på en intelligent måde," siger Nis Leerskov Mathiesen, der er chefanalytiker ved Risk Intelligence.

Analytikerne har derfor analyseret områderne i regionen Afrikas Horn for at se på, hvor området burde indsnævres, og hvor det skulle fastholdes. Både aktiviteter fra pirater, handelsfartøjer og flåder blev taget med i vurderingen.

"Revideringen er ikke kun baseret på det faldende antal angreb, der er tydelige for alle. Det er forankret i erfaringen og ekspertisen fra Risk Intelligence's hold af analytikere og konsulenter og trækker på statistisk hændelsesinformation, efterretninger fra lokale kilder og systematisk prognoser på kort og mellemlang sigt, siger Nis Leerskov Mathiesen.

Den største ændring i højrisikoområdet er, at det nu har flyttet sin østlige grænse fra Diu Head i Indien til Minicoy Island. Det betyder, at en del af den indiske kyst ikke længere er en del af højrisikoområdet.

At højrisikoområdet er blevet indsnævret er dog ingen garanti for, at der ikke findes en risiko udenfor det indsnævrede område.

"Det er meget vigtigt at forstå, at selvom sandsynligheden for et angreb måske er væsentligt lavere udenfor det udpegede højrisikoområde, er chancen for pirat-succes og udfaldet af både fejlede og succesfulde angreb stadig de samme," siger Nis Leerskov Mathiesen.

Red Barnet får rekordstor EU-bevilling i Somalia  

Militærchef: Kontrol med strandene kan stoppe piratangreb 

Militærchef advarer EU mod at slække piratkontrol 

Er EUs kamp mod pirater begyndt at skride? 

Sikkerhedsfirma: Stabil forretning på under et år 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også