ShippingWatch

Scorpio planlægger flere nye øko-skibe

Mere end 130 mio. USD fra investorer åbner muligheden for flere ordrebestillinger på øko-skibe hos produkttank-rederiet Scorpio Tankers, skriver Tradewinds.

Fokus er grønt hos amerikansk-kontrollerede Scorpio Tankers, som flere gange tidligere har luftet sin interesse for øko-skibe. Og fokus kan blive endnu mere grønt og dermed brændstofbesparende i den kommende tid, fortæller adm. direktør Rober Bugbee til Tradewinds.

Onsdag aften fik rederiet nemlig tilført mere end 130 mio. dollar fra investorer, hvilket ifølge analytikere betyder, at rederiet kan øge sine ordrebestillinger på øko-skibe til et tocifret antal.

Scorpio: Økoskibe sparer 30 procent på brændstof

Øko-skibe er vejen frem, understreger Robert Bugbee, der i modsætning til flere konkurrenter er fuld tilhænger:

"Man kan ikke vente på, at markedet fortsætter op. Øko-skibe er moderigtige, og der er stor konkurrence blandt værfterne for at få opgaverne," siger han til TradeWinds.

Antal er endnu ikke sikkert

Scorpio Tankers har i forvejen kun lidt værftkapacitet tilbage til leveringer i 2014 og er derfor klar til at placere endnu en ordre på øko-skibe. Præcist hvor mange, vil Bugbee dog ikke afsløre. Rederiet har i forvejen en ordre hos værftet Hyundai Mipo på fem nye øko-skibe, og en analytiker anslår, at såfremt Scorpio har sikret sig 60 procent af gældsfinansieringen, vil man kunne tilføje omkring 10 nye skibe til flåden.

Analytiker: Økoskibe vil presse skibsværdier i bund

Scorpio: Produkttank på vej op

Norden tror på besparelser på 25 procent i økoskibe

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs