ShippingWatch

Scorpio: Øko-skibe sparer 30 procent på brændstof

Scorpio Tankers sparer ifølge egne oplysninger omkring 30 pct. brændstof ved at sejle med øko-skibet STI Amber i forhold til et sammenligneligt skib, der kun er fire år gammelt. Det skriver selskabet i sit 3. kvartalsregnskab.

Foto: Hyundai Merchant Marine

28 til 30,5 pct. Så stor en andel af brændstoffet sparer øko-skibet STI Amber i brændstofforbrug på hovedmotoren om dagen i forhold til det fire år gamle tankskib STI Coral. Det skriver Scorpio Tankers i sit regnskab for 3. kvartal.

Sammenligningen på hovedmotorens forbrug er lavet ved 13,5 knob med og uden last. I ballast forbruger STI Amber 18 ton brændstof om dagen, mens STI Coral forbruger 25 ton. Der er således syv ton eller 28 pct. til forskel. Med last er differencen større, eftersom STI Amber forbruger 20,5 ton brændstof, mens STI Coral forbruger 29,5 ton. Det er en forskel på ni ton eller 30,5 pct.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs