ShippingWatch

Scorpio: Produkttank på vej op

Det kommer til at se bedre ud på produkttankmarkedet fremadrettet, og efterspørgslen vil formentlige stige allerede næste år. Det tror Scorpio Tankers driftsdirektør i hvert fald, skriver Reuters.

"Vi er meget sikre på, at forbedringen i produkttankmarkedet er begyndt. Vi ser ret gode tegn på, at efterspørgslen på produkttank vil vokse næste år," siger driftsdirektør for Scorpio Tankers Cameron Mackey ifølge Reuters.

Det store tankrederi er dermed en af de positive røster i det ellers deprimerende tankmarked, hvor dagsraterne for transport af råolie og raffinerede olieprodukter konstant er blevet banket i bund på grund af for mange skibe om for lidt marked. Det ser bedre ud nu, mener Scorpio Tankers.

"Selvom efterspørgslen på benzin eller produkter i USA og Europa er helt flad, ser vi stadig en meget sund efterspørgselsvækst i udviklingsregioner som Sydamerika, Afrika og Sydasien," siger Cameron Mackey til Reuters.

De gennemsnitlige fragrater på medium-ranged produkttank er vokset med 77 pct. i den forgangne uge og ligger nu på et niveau på 17.000 USD dagligt ifølge RS Platou Markets. Det er en stigning fra årets minimumsniveau på 5.500 USD pr. dag.

"Den utrolige volatilitet, vi har set i den seneste uge giver noget tillid og en indikator på, at udbuddet af skibe og efterspørgslen er i balance," siger Cameron Mackey.

Scorpio, som er registreret i Monaco, har ni produkttankere på spotmarkedet og 11 på længerevarende kontrakter. Rederiet har bestilt fem nye medium-range produkttankere til levering i 2015. Scorpio Tankers har i modsætning til Torm valgt at satse på nye øko-skibe med sine investeringer og håber, at det giver et positivt afkast i regnskabet, der for tredje kvartal viste underskud, skriver Reuters.

Scorpio holder fast i øko-skibe efter design-succes

Scorpio: Økoskibe sparer 30 procent på brændstof

Scorpio Tankers sejlede med underskud i Q3 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs