ShippingWatch

Stor svensk LNG-iver

Sveriges industri og shippingsektor er meget interesseret i at udbygge LNG-infrastrukturen i landet for at sænke udgifterne til olieforbruget.

Svensk industri og shipping er ivrige for at få en LNG-infrastruktur. Det viser en markedsundersøgelse foretaget af delvis statsejede gasselskab Swedegas, der peger på, at bestemmelser på miljøområdet for brændstof til shippingindustrien og et behov for at have et billigere brændstof end olie, er hovedårsagerne til den udbredte interesse for LNG.

Rotterdam og Gøteborg indgår LNG-alliance 

"Tilbagemeldingerne var meget opmuntrende. Svarene viser tydeligt, at LNG er fremtidens brændstof, og at virksomhederne er forberedt på at investere på linje med introduktionen af LNG på det svenske marked," siger Lars Gustafsson, der er adm. direktør for Swedegas, skriver World Maritime News.

Gøteborg Havn er i gang med at etablere en LNG-terminal, som blandt andet Swedegas støtter op om. Ifølge Lars Gustafsson vil den nye terminal være i stand til at efterkomme omkring halvdelen af det behov for LNG, som industrien har.

World Maritime News skriver, at en ny rapport fra danske Rambøll også peger på, at Gøteborgs beliggenhed er ideel for placering af en LNG-terminal.

Rekordstore mængder gennem Gøteborg i 2012 

Gøteborg langt fra at udnytte sit russiske potentiale

APM Terminals og DFDS skal løfte Gøteborg 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs