ShippingWatch

Rotterdam og Gøteborg indgår LNG-alliance

Rotterdam Havn og Gøteborg Havn indgår en alliance, der har til formål at sætte fart på etableringen af LNG som et maritimt brændstof. Det skriver de to havne i en pressemeddelelse.

Foto: APM Terminals

Et aftalememorandum vil blive underskrevet mellem Rotterdam Havn og Gøteborg Havn. Målet med aftalen er at have LNG-infrastruktur parat, når strengere regler for udledning af CO2 træder i kraft i 2015 for skibsfarten. De to havne i SECA-området i Nordeuropa, hvor der fra 2015 ikke må sejles med brændstof med et svovlindhold over 0,1 pct.

"Vi ser LNG som en vigtig mulighed for den maritime industri til at overholde svovl-direktivet i 2015. Brugen af LNG som brændstof passer ind i vores politik om at blive den mest bæredygtige havn. Vi anser havnen i Gøteborg som en stærk partner i det skandinaviske marked på dette område," siger Ronald Paul, COO, Rotterdam Port Authority.

For at LNG-målene kan nås inden 2015, er der behov for hurtig implementering på en række områder, skriver havnene i meddelelsen. Den krævede infrastruktur i havnene skal bygges, og regler skal laves for håndteringen af LNG, samtidig med at det er centralt, at de to havne fremmer forståelsen af LNG som maritimt brændstof.

"Vi er meget glade for, at den største havn i Europa er gået sammen med os i dette vigtige spørgsmål. Sammen vil vi have et meget stærkt tilbud til markedet," siger Magnus Kårestedt, adm. direktør, Port of Gøteborg.

Göteborg kræver afgift fra skibe med højt svovlindhold 

Gøteborg ser stigende eksport ud af Europa 

IMO opfordres til at granske nyt brændstof 

Frederikshavn Havn undersøger LNG-terminal med investorer 

Havnene beder politikerne om finansiering til LNG-anlæg 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs