ShippingWatch

Søfartsstyrelsen efterlyser maritim forskning

Et nyt udbud giver universiteter, forskningsinstitutioner og virksomheder mulighed for at søge midler til udvikling af maritime teknologier.

Foto: Stena Bulk

Søfartsstyrelsen efterlyser nu gode ideer til forskningsprojekter om udvikling af maritim teknolog. Styrelsen gør i en meddelelse opmærksom på, at et nyt udbud giver universiteter, forskningsinstitutioner og virksomheder mulighed for at søge midler til udvikling af maritime teknologier.

Søfartsstyrelsen deltager i et europæisk netværk om forskning og udvikling af maritime teknologier (ERA NET MARTEC). Netværket er finansieret af EU.

Som led i netværkets arbejde er der i december 2012 åbnet et udbud, hvor der i netværkets medlemslande kan dannes såkaldte tværnationale konsortier om projekter inden for maritim teknologi. I disse konsortier kan både universiteter, forskningsinstitutioner og virksomheder deltage.

Force Technology vil bygge nyt center op i Singapore 

Som led i udbuddet vil der blive afholdt en ”brokerage event” i Paris den 5. februar 2013.

Alle danske universiteter, forskningsinstitutioner og virksomheder m.v. kan deltage.

For finansiering af dansk deltagelse i udbuddet henvise Søfartsstyrelsen til Den Danske Maritime Fond, Styrelsen for Forskning og Innovation, Erhvervsstyrelsen og Miljøstyrelsen og andre.

"Maritim innovation giver bedre miljø og flere arbejdspladser" 


Målet med ERA-NET MARTEC er at etablere et permanent netværk med fokus på udvikling af maritime teknologier gennem transnationale udbud af maritime teknologiprogrammer. Udbuddene vil typisk være mindre end udbud under EU’s rammeprogrammer for teknologisk forskning og udvikling og have mulighed for udvikling af mere nationalt orienterede styrkepositioner.

Deltagerne i netværket er institutioner, der finansierer forskning samt ministerier og styrelser med ansvar for forskning og udvikling på området. En lang række europæiske lande deltager i udbuddet.

Maritimt forskningscenter kuldsejlet i regeringens vækstudspil 

Redere vil styrke miljøforskning 

MAN får ny dual-fuel-kontrakt 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs