ShippingWatch

MAN får ny dual-fuel-kontrakt

MAN Diesel & Turbo har fået en ny ordre på to af selskabets nye ME-GI-motorer. De skal indsættes i to nye Teekay LNG-tankere.

Foto: Helge Hansen/Statoil

MAN Diesel & Turbo fik i november den første ordre på den nye dual-fuel ME-GI-motor til en gastanker. Og i begyndelsen af december den første kontrakt på ME-GI-motorer til containerskibe, som motorleverandøren selv kaldte "temmelig epokegørende." Nu fortsætter epoken, da Teekay har bestilt to af ME-GI motorerne til to nye LNG-tankere.

ME-GI-motorerne er ifølge MAN Diesel & Turbo og Teekay den mest brændstofeffektive og mindst udledende motor på markedet pt.

ME-GI motorer kan både køre på tung olie og LNG (flydende naturgas), og motoren har tidligere været brugt på land i kraftværker. Motoren reducerer ifølge tidligere forskning både emissionerne af CO2, NOX og SOX, ligesom der ikke er noget såkaldt "methane slip" fra motoren, hvor metan ikke bliver brændt i motoren, men i stedet siver ud i atmosfæren.

I forbindelse med den første kontrakt på ME-GI-motorerne sagde Ole Grøne, Senior Vice President Low-Speed Sales and Promotions, til ShippingWatch, at han forventede, at efterspørgslen efter motorer, der kan sejle på både gas og normal tung olie vil brede sig som ringe i vandet i fremtiden med gevinst til følge for MAN Diesel & Turbo.

"Den her kontrakt betyder, at vores teknologi igen har vist sig at være den førende. Vi lever af teknologiudvikling indenfor skibsmotorer, og motorerne produceres af licenshavere rundt omkring i verden, der har købt teknologien af os - og det er selvfølgelig ikke gratis," siger Ole Grøne.

MAN om ny kontrakt: Det er temmelig epokegørende

MAN vinder første dual-fuel ordre til ny gastanker 

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs