ShippingWatch

Sydkorea sender støttekroner til leverandører til shipping

Den sydkoreanske statsstøtte til shippingbranchen udmønter sig nu ikke kun i støtte til værfter og rederier, men også til leverandører af f.eks. systemer til rensning af ballastvand. Det skriver IHS Fairplay.

Foto: /ritzau/AP/Kim Dong-min

Den sydkoreanske regering vil gerne støtte sin lidende shippingsektor, og landet har afsat milliarder til statsstøtte i shipping. De penge kommer nu også de sydkoreanske maritime leverandører til gode.

Sydkoreas såkaldte finansielle service kommission - FSC - har tilbudt leverandørerne støtte, fordi deres ordrer fra de koreanske værfter er blevet færre i den periode, hvor de sydkoreanske værfter selv har været ramt af ordrenedgang, skriver IHS Fairplay.

"Da skibsbygningsindustriens problemer er blevet forlænget, har regeringen givet ekstra opmærksomhed og forberedt støttemidler," siger direktør for FSC Choi Jong-koo om støtten.

Sydkoreansk kæmpeværft ved at løbe tør for offshore-opgaver

Den sydkoreanske regering udnævnte i maj i år fem industrizoner som særlige fokusområder for støtte til shippingindustrien.

Det seneste støttetiltag og de tidligere meldinger fra den sydkoreanske regering har mødt stor kritik i Danmark fra både Danske Rederier og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). Ministeren har over for ShippingWatch for nylig tilkendegivet, at han vil rejse kritik af statsstøtten i EU-Kommissionen, som han håber på støtte fra til internationalt at få statsstøtten diskuteret.

Brian Mikkelsen kræver EU ind i kampen mod værftsstøtte  

Sydkoreansk værftsgruppe åbner for muligt salg 

Sydkorea søsætter ny støtteplan for værfter  

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs