ShippingWatch

Sydkoreansk værftsgruppe åbner for muligt salg

Den ene af Sydkoreas tre store værftsgrupper peger på, at de tre burde blive til to. Værftet skal gøres til "et attraktivt selskab, som andre selskaber vil være interesseret i at købe," siger CEO ifølge sydkoreansk medie.

Foto: /ritzau/AP/Kim Dong-min

Den sydkoreanske værftsgruppe Daewoo Shipbuilding (DSME), der er blandt landets tre største skibsværfter, som de kommende år vil modtage massiv statsstøtte fra regeringen, er klar til at blive solgt.

Værftets ledelse har tidligere luftet den holdning, at tre store værftsgrupper er for meget i landet, og at tre derfor meget vel kunne blive til to. Det synspunkt kom igen i går, hvor CEO Jung Sung-Ieep holdt en tale om selskabets vækstmål.

"Mit ultimative mål er at gøre DSME til et attraktivt selskab, som andre selskaber vil være interesseret i at købe," sagde han ifølge Korea Joongang Daily.

De to andre store værftsgrupper er Hyundai Heavy Industries og Samsung Heavy Industries. Alle tre værfter har været igennem nogle hårde år med restruktureringer og økonomisk krise på grund af dalende ordrebøger.

Sydkoreas DSME øger ordrebogen i 2018

Sydkoreanske HMM udpeger tre værfter til 20 nybygninger

Sydkoreansk storværft vil øge overskud gennem besparelser

Forsiden lige nu

Rasmus Jarlov et ubeskrevet blad i dansk shipping

Danmarks nye erhvervsminister har både inden for borgens mure og i offentligheden gjort sig bemærket som en kontroversiel person, der ikke går af vejen for en politisk fejde, et privat opgør med kendis-kæresten på nettet eller en vild dans for åben skærm. Spørgsmålet er, om han får en meget kort karriere som minister.

DFDS har akut mangel på it-medarbejdere

Trods sin status som et af Danmarks største rederier, har DFDS svært ved at tiltrække medarbejdere til sin it-afdeling. Rederiet er langt fra det eneste med det problem.

Danske rederier: Handelskrig kan ramme os hårdt

"Det er skidt nyt for dansk søfart og ikke mindst for gastank, at det nu ser ud som om, vi er vidne til en regulær handelskrig mellem USA og Kina," siger Andrew McPhail, kommerciel direktør i Evergas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere