ShippingWatch

Sydkoreansk værftsgruppe åbner for muligt salg

Den ene af Sydkoreas tre store værftsgrupper peger på, at de tre burde blive til to. Værftet skal gøres til "et attraktivt selskab, som andre selskaber vil være interesseret i at købe," siger CEO ifølge sydkoreansk medie.

Foto: /ritzau/AP/Kim Dong-min

Den sydkoreanske værftsgruppe Daewoo Shipbuilding (DSME), der er blandt landets tre største skibsværfter, som de kommende år vil modtage massiv statsstøtte fra regeringen, er klar til at blive solgt.

Værftets ledelse har tidligere luftet den holdning, at tre store værftsgrupper er for meget i landet, og at tre derfor meget vel kunne blive til to. Det synspunkt kom igen i går, hvor CEO Jung Sung-Ieep holdt en tale om selskabets vækstmål.

"Mit ultimative mål er at gøre DSME til et attraktivt selskab, som andre selskaber vil være interesseret i at købe," sagde han ifølge Korea Joongang Daily.

De to andre store værftsgrupper er Hyundai Heavy Industries og Samsung Heavy Industries. Alle tre værfter har været igennem nogle hårde år med restruktureringer og økonomisk krise på grund af dalende ordrebøger.

Sydkoreas DSME øger ordrebogen i 2018 

Sydkoreanske HMM udpeger tre værfter til 20 nybygninger 

Sydkoreansk storværft vil øge overskud gennem besparelser 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs