ShippingWatch

Brian Mikkelsen kræver EU ind i kampen mod værftsstøtte

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kritiserer igen de sydkoreanske myndigheders omfattende statsstøtte. Han håber på hjælp fra EU-Kommissionen, efter OECD har skuffet, fortæller han til ShippingWatch.

Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

De store beløb og mange initiativer til at give statsstøtte til den sydkoreanske værfts- og shippingindustri er en torn i øjet på Danmarks erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), og han vil nu have EU-Kommissionen til at se nærmere på statsstøtten.

I alt har den sydkoreanske regering afsat 4,5 mia. dollars til at styrke især landets værfter. I slutningen af maj kom det frem, at landets regering har udpeget fem maritime nøglecentre. Centrene får status som såkaldte kriseramte industrizoner, der er særligt berettiget til statsstøtte.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs