DFDS håber at kunne sejle til Calais igen tirsdag

DFDS, de strejkende medarbejdere og den franske regering forhandler om en løsning mandag.

Selvom DFDS søndag aften valgte at afbryde de daglige ti afgange mellem Dover og Calais, efter én af færgerne var blevet beskudt med nødraketter, er de mange passagerer på overfarten ikke helt prisgivet.

"For en sikkerheds skyld valgte vi at omdirigere sejladsen til Dunkirk. Det gjorde vi for lige at få ro på det igen, og så vender vi forhåbentligt snart tilbage," forklarer DFDS' informationschef Gert Jakobsen til dr.dk.

Ifølge Gert Jakobsen kan DFDS allerede fra tirsdag igen begynde at sejle til og fra Calais igen.

For de mange passagerer på Calais-ruten øges overfartstiden med omkring 30 minutter for at nå til Dunkirk, der ligger små 40 kilometer fra Calais.

DFDS har dagligt op til 12 afgange til og fra til byen, mens færgeruten mellem Dover og Calais har ti.

Det er DFDS’ køb af to færger, der har fået spændingerne i Calais til at eksplodere. Her har tidligere medarbejdere i færgeselskabet My Ferry Link besat de to færger samt blokeret tunnelen under den franske kanal for både bil- og togtrafik samt havneområdet, hvor DFDS’ Calais-rute lagde til.

De ansatte har blokeret trafikken med brændende dæk, og fransk politi har måttet tage hårde metoder i brug for at opløse blokaderne – blandt andet ved at kaste tåregas. Ifølge Gert Jakobsen er det uklart, hvem der affyrede raketterne.

"Vi tror på, at det er en isoleret hændelse begået af en enkelt person. Det har jo været et forløb, der har været præget af følelser," forklarer han til dr.dk.

Eurotunnel, som stod bag MyFerryLink, blev tvunget til at stoppe sin færgedrift, fordi selskabet nærmest havde fået monopol på overfarten.

De omkring 480 franske ansatte var ansat i et medarbejderejet selskab, som var hyret til at levere arbejdskraft til de to færger. Fagforeningen frygter derfor, at 120 ansatte risikerer at miste deres job, nu hvor et andet selskab skal stå for driften af færgerne.

Mandag er der forhandlinger i Paris mellem DFDS, de strejkende medarbejdere samt den franske regering, som har valgt at gå ind i sagen grundet de store trafikale udfordringer, som medarbejdernes strejker har givet.

Nødraketter tvinger DFDS til at stoppe kanalfærger

DFDS til ny forhandling om løsning på Kanal-konflikt 

Fransk transportminister foreslår kanalaftale for DFDS 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også