ShippingWatch

Fransk transportminister foreslår kanalaftale for DFDS

Den franske transportminister har iføgle den franske avis Les Echos foreslået en aftale, som skal afslutte konflikten på Den Engelske Kanal.

Den franske transportminister Alain Vidalies skulle have foreslået en aftale med det formål at slutte konflikten på Den Engelske Kanal som har ramt DFDS efter at Eurotunnel har lukket Myferrylink.

Det skriver avisen Les Echos med baggrund i anonyme kilder.

Aftalen skal vedtages eller forkastes inden 27. juli, skriver avisen.

Myferrylink har hidtil sejlet mellem Dover og Calais, og omkring 600 franske søfolk har nu strejket i flere uger over den planlagte lukning. Det er meningen, at Eurotunnel skal overtage et par af selskabets færger, men det stiller ikke søfolkene tilfredse, da flere hundrede arbejdspladser vil gå tabt, hvorfor de har besat to af DFDS' færger og skabt forstyrrelser i tunneldriften.

De to færger, Rodin og Berlioz, har ligget i Calais, siden DFDS-konkurrenten Eurotunnel lukkede Myferrylink den 1. juli. Siden har lukningen udviklet sig til at større fagforeningsopgør i Frankrig, og DFDS har foreslået at ansætte 202 af de strejkende sømænd - et tilbud, der angiveligt er blevet afvist af selskabet bag sømændene, Scop Seafrance, og også er taget af bordet fra DFDS' side. DFDS vil ikke forhandle med en pistol for panden, har DFDS-topchefen Niels Smedegaard tidlgiere sagt til Berlingske.

DFDS sejler nu normalt på Kanalen 

Strejkende sømænd hærger DFDS-færger i Frankrig 

DFDS: Fortsat ganske uløst situation i Calais 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs