ShippingWatch

Verdens største skibsmægler ramt af krisen

Clarksons, der er verdens største skibsmægler, har mistet indtjening og omsætning i et svært marked, men skal nok klare den - også i svært 2013, vurderer adm. direktør Andi Case.

De dårlige tider i shippingbranchen mærkes tydeligt hos Clarksons, som netop har aflagt regnskab for 2012.

Omsætningen er faldet fra 2012 til 2011 fra 194,6 mio. pund til 176,2 mio. pund. Og indtjeningen har også taget et dyk - fra 35,4 mio. pund til 23,3 mio. pund. Clarksons tilskriver selv nedturen det ringe potentiale i de fleste shippingsektorer.

"Sidste år forblev shippingmarkederne udfordrede og i nogle tilfælde i stigende grad med global økonomisk svaghed og ubalance på udbud-efterspørgsel i de foregående år," siger adm. direktør Andi Case fra Clarksons i en pressemeddelelse.

"Den søbårne handel steg i 2012 med i gennemsnit 4,5 pct., men det var ikke nok til at balancere mod nettoflådetilvæksten på 6 pct., selvom der var betydelige milepæle med et rekordår for ophug og for først gang i ti år - en større andel ophug en kontrahering af nye tonnage."

Clarksons tror, at selvom markederne ser triste ud, vil det ikke fortsætte for evigt.

"Dette år vil forblive svært for industrien, men vi er sikre på, at Clarksons vil imødegå disse udfordringer med en sikker strategi, en stærk balance, investeringer i vores verdensledende services og en forpligtigelse til at levere værdi til aktionærerne," siger Andi Case.

Clarkson: Spæde tegn på øget ordreindgang til værfterne

Clarkson: Gang i salget af mellemstørrelse bulk-skibe 

Clarkson: Norge var største nybygger i 2012 

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs