ShippingWatch

Clarkson: Gang i salget af mellemstørrelse bulk-skibe

Bestillingerne bliver ikke givet i lige så høj grad i år som i 2012, men aktiviteten er på ingen måde vigende. Især er rederne ivrige for at få fat på nye bulkskibe fra 2014 og frem, hvor aktiviteten i tørlastmarkedet forventes at stige.

Foto: Stena Bulk

Det kunne være bedre, og 2012 indledtes da også med flere ordrer end 2013, men alligevel er der grund til optimisme for værfterne, for rederne bestiller skibe. Det er især tørlastskibe i midtersegmentet, der har redernes interesse, skriver Hellenic Shipping News

Skibsejere bestiller igen nybygninger 

"Den seneste uge har vist yderligere tegn på lukning af nye forretninger og i tråd med sidste uges capesize ordrer, har de fleste af disse været i tørlastmarkedet. Denne gang er ordrerne dog gået til mellemstørrelseskibene og har primært været fokuseret på de japanske værfter. Med det finansielle år i Japan, der løber indtil slutningen af marts, forventer vi at fortsætte med at se nye ordrer blive afgivet på værfterne der, det vil booste slutningen af årets resultater," skriver mæglervirksomheder Clarkson Hellas i sin seneste rapport.

Et andet mæglerselskab Golden Destiny noterer sig også, at der er stor aktivitet på ordrerne til tørlastskibe, men at også bestillinger til offshoresegmentet følger godt med.

Intermodal: Lave priser skaber stor interesse for brugt panamax 

DVB Bank: Tørlast på vej op de kommende år

Clarkson: Gang i ordrebøgerne inden jul 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs