Clarkson: Gang i ordrebøgerne inden jul

Rederne er interesseret i nye skibe og overvejer dem som julegaver. Feriesæsonen kan betyde flere nye bestillinger, vurderer Clarkson Hellas i sin nyeste ugerapport.
Foto: Ole Lind
Foto: Ole Lind

"Mens vi går ind i december og de sidste uger af året, kunne man godt blive tilgivet for at tænke, at skibsbygningsmarkedet ville begynde at blive mere stille. Selvom efterspørgslen stadig er lidt lavmælt, har ugen været præget af flere efterretninger om afslutning på flere aftaler om skibe, der bliver bestilt i et bredt spekter af sektorer, og det skulle gerne give de værfter, som stadig stræber efter at nå deres tidlige ordremål, en lille smule optimisme og potentiel ferieglæde," lyder det i Clarksons nye rapport ifølge Hellenic Shipping News.

Før-julehandlen ses blandt andet i Kina, hvor Cosco Dalian har bestilt fire 300.000 dwt VLCC'ere, og der i et helt andet segment blevet bestilt to 20.000 dwt cement carriers af Precious Shipping. Clarkson vurderer, at i Japan vil man også se flere og flere bestillinger på nybygninger i de kommende uger.

I kriseramte Europa har julestemningen også indfundet sig, og rederier i Grækenland og Italien har afgivet nye ordrer.

Det græske mæglerfirma Golden Destiny bekræfter tendensen, skriver Hellenic Shipping News:

"Overordnet set endte den sidste uge med 40 friske ordrer på globalt plan på en total dødvægtstonnage på 1.572.600 tons, en stigning på 33 pct. i den forgange uge, med den største vækst i tankersegmentet. I løbet af den samme uge i 2011 var nybygningsforretningen på et 65 pct. højere niveau i dag med ordrer på 66 nybyggede skibe, 15 til bulk, 15 til tank, 3 gas tankere, 5 containere, 1 liner og 23 speciel projekter."

Clarkson: Redere køber nyt - men anderledes

Tomme ordrebøger har ramt 700 værfter siden 2007 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også