Clarkson: Redere køber nyt - men anderledes

Flere redere når lige at bestille skibe til sig selv i julegave. Nichetyper af tørlast- og tankskibe er på ønskelisten, vurderer Clarkson i ny rapport.
Foto: Ole Lind
Foto: Ole Lind

Bestillingerne tikker ind hos værfterne i december, og de seneste uger har vist en højere aktivitet i redernes bestilling af nybygninger. Det er især tørlast- og tankskibe, som rederne er interesseret i, skriver Hellenic Shipping News. De to segmenter er nemlig de to med mindst overkapacitet.

Clarksons Hellas skriver i sin seneste ugerapport om bestillingerne:

"Der er ingen tvivl om, at 2012 har været et udfordrende år for mange af værfterne - med skiftet i det globale økonomiske klima og den efterfølgende effekt på finansiel likviditet, som spiller sin del af rollen i at forhindre tilbud fra nye købere. Med dette i tankerne så har vi set mange værfter, herunder dem i Kina, ændre deres marketingsstrategi fra det simple og konventionelle tørlastmarked til mere forskellige eller nicheprægede produkter."

Det ændrede skift ses blandt andet afspejlet af to af ugens aktuelle ordrer, hvor Stolt Tankers B.V. har bestilt fem stål kemikalietankere på Hudong Zhonghua værftet i Kina og en ordre fra Jo Tankers på otte kemikalietankere ligeledes på et kinesisk værft. Samme type bestillinger på skibe, der ligger lidt ud over det allermest almindelige ses også på værfterne i Japan og Korea, skriver Hellenic Shipping News.

Drewry: Stor overproduktion på værfterne 

Tomme ordrebøger har ramt 700 værfter siden 2007

Total nedtur for kinesiske værfter i 2013 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også