Clarkson: Spæde tegn på øget ordreindgang til værfterne

Der er ifølge Clarkson tegn på, at skibsredere begynder at vise interesse for at investere igen og placere ordrer på værfterne, skriver Hellenic Shipping News.
Foto: Stena Bulk
Foto: Stena Bulk

Et par måneder inde i 2013 mener Clarkson, at der er tegn på en stigende interesse blandt investorer og skibsredere for at placere nye ordrer på skibsværfterne, skriver Hellenic Shipping News og tilføjer, at "der er en stadig strøm af nye ordrer fra alle segmenter af shippingmarkedet."

Ifølge Clarkson skyldes det, at markedet har fået øjnene op for de de muligheder, som konkurencedygtige priser og leveringer giver.

"De fleste ordrer er inden for tørlast, da køberne fortsætter med at drage fordel af de meget lave priser, som værfterne tilbyder lige nu. Men der bliver færre og færre muligheder for køberne at fokusere på, da værfterne udfylder alt ledig kapacitet til 2014, og det bliver interessant at se, i hvor stort omfang skibsværfter er i stand til at presse priserne op de kommende måneder, især når raterne endnu ikke retfærdiggør en væsentlig præmie på nybyggeri på dette stadie af cyklusen," som det hedder.

Agressive norske værfter presser Fayard

Medie: Singapores værfter bliver asiatiske tabere

Danske Maritime: Fair konkurrence er nødvendig 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også