ShippingWatch

Medie: Singapores værfter bliver asiatiske tabere

Det er værfterne i Singapore, der kommer til at lide under, at de kinesiske værfter rager offshoreordrer til sig i stigende grad. Det skriver Asiasis.

Foto: Hempel

De kinesiske værfter har held med at få offshoreordrer i bøgerne, og det kan de singaporeanske værfter få problemer med. Det vurderer Park Moo-Hyun, analytiker hos E*Trade Securities i Korea, skriver Asiasis.

Han mener, at det er rig-bygherrerne Keppel og Sembcorp Marine, der vil være de store tabere. Profitabiliteten i de to selskaber faldt sidste år til 10 pct., hvilket er historisk lavt.

Til gengæld kan de koreanske værfter måske nyde godt af udviklingen.

"Den koreanske værftsindustri kan forvente en lettere konkurrence på kommercielle skibe, især medium sized, da Kina fokuserer på borefaciliteter som jack-up rigge. Når det kommer til offshoresegmentet, som koreanske værfter normalt vinder kontrakter i, kan der ikke forventes meget konkurrence med Kina," siger Park Moo-Hyun til Asiasis og påpeger, at man især kan forvente sig konkurrence på de efterspurgte øko-skibe til offshoresektoren.

Korea vinder på LNG-ordrer

Clarksons: Kapløb mellem koreanske og kinesiske værfter

Analyse: Koreanske værfter vil lide et år endnu 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs