ShippingWatch

Kuehne & Nagel med pæne resultater, bundlinje mindre end ventet

Den schweiziske transport- og logistikkoncern Kuehne & Nagel, der konkurrerer med danske DSV i især Europa, kom ud af 2012 med en mindre tilbagegang på nettoresultatet.

Den schweiziske transport- og logistikkoncern Kuehne & Nagel, der konkurrerer med danske DSV i især Europa, kom ud af 2012 med en mindre tilbagegang på nettoresultatet. Indtjeningen endte på 558 mio. schweizerfranc mod 606 mio. sfr i 2011, mens resultatet i fjerde kvartal endte på et overskud på 135 mio. sfr. mod 149 mio. sfr. sidste år.

Efter minoritetsinteresser ('net attributable') endte overskuddet på 485 mio. sfr. hvor analytikerne ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde forventet et resultat på 522,7 mio. sfr.

Driftsresultatet på EBIT-niveau endte på 699 mio. sfr. mod analytikerkonsensus på 682,5 mio. sfr.

Omsætningen i 2012 var på 20,7 mia. sfr - noget over analytikernes forventning, der ifølge Bloombergs rundspørge var på 17,1 mia. sfr.

Kuehne's administrerende direktør Reinhard Lange melder desuden i forbindelse med regnskabet, at han vil træde tilbage ved udgangen af 2013. Koncernen melder, at jagten på en nye CEO er sat ind, og at den midlertidige administrerende direktør bliver bestyrelsesformand Karl Gernandt.

I 2013 venter Kuehne + Nagel en volumenvækst på søfragt på 4-6 pct. i koncernen mod en forventet markedsvækst på 2-3 pct. På luftfarten regner Kuhne + nagel med en volumenvækst på 1-3 pct. modt markedets vækst på 0-2 pct.

På vej- togtransport venter Kuehne & Nagel en volumenvækst på 3-5 pct., mens markedet kun ventes at vokse 0-2 pct., ligesom Contract Logistics-afdelingen venter en vækst på 0-2 pct., hvor koncernen regner med en flad markedsudvikling.

RITZAU FINANS

 

DSV arbejder hårdt for pengene i Mexico

DSV: Opkøbsfokus flyttes fra nye til etablede markeder i 13

DSV-CEO: Vi er rigtigt godt tilfredse 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs