ShippingWatch

Maersk Technology: Miljøkrav dyrere end drift

Det bliver afsindigt dyrt for rederne, når både reglerne for ballastvand, svovl og CO2 falder på plads. I gennemsnit vil det koste et rederi som A.P. Møller-Mærsk 2 mio. USD pr. år pr. skib. Det er højere end driftsbudgettet, fortæller Maersk Maritime Technology til ShippingWatch.

Foto: Maersk Line

I fremtiden bliver det dyrere for rederne at leve op til de skærpede milljøkrav end at stå for den almindelig drift af skibene. Det har Maersk Maritime Technology regnet ud for rederiets egne skibe på basis af den række krav, der ventes af blive endeligt vedtaget inden for de nærmeste år.

"Når alle de ting træder i kraft, kommer kravene til at koste os 2 mio. USD for hvert skib om året. Det er højere end driftsbudgettet for skibene," siger Niels Bjørn Mortensen, der er Head of Regulatory Affairs hos Maersk Maritime Technology.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs