ShippingWatch

Rederiforeningen: Lille skridt i langsommelig ballastvandproces

IMOs miljøudvalgsmøde i sidste uge har ikke givet rederne bedre muligheder for at vælge mellem de ballastvandsystemer, som er på vej på markedet. Rederiforeningen havde ikke regnet med en afklaring under mødet, men mener fortsat rederne er ilde stedt.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Mødet i MEPC, som er IMOs miljøudvalg, i sidste uge har ikke ført til konkret positivt nyt for rederne, når det gælder ballastvand. Rederiforeningen udtrykte inden mødet, at de ønskede sig ændrede regler for typegodkendelse og for tidsfristerne for, hvornår ballastvandsystemer skal installeres på skibe. Ingen af delene er der blevet rykket på ved mødet, der blev afholdt i London i sidste uge. Det har den internationale Rederiforening ICS udtrykt utilfredshed med, men i Danmarks Rederiforening tager man mødets forløb med ro, fordi nedsættelsen af en korrespondancegruppe til at tage sig af tidsfrist- og typegodkendelsesproblematikken er blevet nedsat.

Skibsredere skuffet over IMO-træghed om ballastvand 

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Esvagt byder sig til i Taiwan

Det danske rederi har udset sig en mulig lokal partner i Taiwan, hvor selskabet gør sig store forventninger til havvindmarkedet. Lykkes Esvagts planer, kan selskabet være klar til at servicere havvindparker i Fjernøsten om få år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs