Lauritzen Fonden fastholder troen på J. Lauritzen

Ejeren af J. Lauritzen, Lauritzen Fonden, har ikke mistet tilliden til driften af rederiet, der i sidste uge præsenterede endnu et rødt regnskab og venter et nyt milliardunderskud i 2013.
Foto: Rederiforeningen
Foto: Rederiforeningen

J. Lauritzen fremlagde i fredags endnu et mørkt halvårsregnskab, og fra rederiets side nedjusterede man forventningerne, så de for 2013 samlet kommer til at lyde på et underskud på 1,7 til 1,9 milliarder kroner.

Bestyrelsesformand i Lauritzen Fonden, der ejer J. Lauritzen et hundrede procent , Jens Ditlev Lauritzen, afviser dog, at det røde regnskab har fået fonden til at ryste på hånden, og man fastholder sit hidtidige engagement i rederiet.

”Det gør vi absolut. Shipping-branchen er en cyklisk branche, der konstant går op og ned. Man har jo prøvet det her før, og man har været del af både op- og nedture,” siger Jens Ditlev Lauritzen, der også fortæller, at man fra fondens side godt kan holde til fortsat at være tålmodige i forhold til investeringsobjektet J. Lauritzen.

Forbehold tages med fremad

Han henviser til rederiets egne udmeldinger, når det kommer til konkrete økonomiske spørgsmål, men hæfter sig dog ved, at det driftsmæssigt ser fornuftigt ud, og at en stor del af udfordringerne handler om at tilpasse sig.

”Op- og nedturene gør, at man ind imellem skal positionere sig, mens man andre gange bliver overrasket over udviklingen. De forbehold må man tage med sig fremadrettet, ” lyder det fra bestyrelsesformanden.

I forbindelse med sidste uges regnskabsfremlæggelse forklarede rederiets finansdirektør, Birgit Aagaard-Svendsen, at man trods forventningerne om et stort underskud for 2013 ikke har planer om at bede hverken ejer, banker eller obligationsejere om ekstra kapitaltilførsel.

Regnskabets samlede bundlinjefarve skyldes især, at rederiets flåde er blevet nedskrevet med, hvad der svarer til omkring 1,2 milliarder kroner.

Lauritzen Fonden fik underskud på 1,85 mia kr i 2012

J. Lauritzen rammes af nye tab - må nedjustere 2013

J. Lauritzen: Vi klarer os uden ny kapital udefra

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også