Lauritzen Fonden fik underskud på 1,85 mia kr i 2012

Lauritzen Fonden, som blandt andet ejer 36 pct. af aktierne i rederiet DFDS samt hele rederiet J. Lauritzen, fik i 2012 en markant økonomisk lussing. Det svækker sikkerhedsnettet under rederierne betydeligt, skriver dagbladet Børsen.
Foto: Rederiforeningen
Foto: Rederiforeningen
AF RITZAU FINANS

På trods af en stigning i omsætningen fra 14,98 mia. kr. i 2011 til 15,82 mia. kr. i 2012, endte året med et underskud før skat på 1,85 mia. kr. for Lauritzen Fonden. Især af- og nedskrivninger på skibsflåden trak ned og tegnede sig for hele 2,25 mia. kr.

DFDS bidrog samlet positivt til regnskabet, men Lauritzen Fondens dårlige regnskab svækker sikkerhedsnettet under DFDS og J. Lauritzen. Selvom fondens
egenkapital ligger på betydelige 13,5 mia. kr., består en stor del af egenkapitalen af aktier i rederierne bogført til indre værdi, hvor DFDS'
aktuelle børskurs ligger lavere.

"Ja, vi har optaget dem til indre værdi. Vi har ikke taget dem ind til børskurs. Det er klart, at fondens værdi ændrer sig med børskursen for DFDS, hvis man gør aktierne op til markedsværdi," siger fondens administrerende direktør Bent Østergaard til Børsen.

Bent Østergaard venter endnu et underskud i Lauritzen Fonden i 2013, men fastholder at udviklingen ser ud til at vende.

B-Gas på vej med ny flåde

Shipping-investeringer skuffer Lego-familien

Jan Kastrup-Nielsen: Lauritzen har overskud igen i 2014

Underskud på 350 mio USD i Lauritzen 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også