DFDS køber svensk virksomhed

DFDS har opkøbt 100 pct. af aktiekapitalen i det svenske logistikselskab Karlshamn Express AB. Opkøbet styrker også rederiets shippingdel, siger Torben Carlsen, CFO, til ShippingWatch.
AF JAKOB VESTERAGER OG KATRINE GRØNVALD RAUN

DFDS har købt op i Sverige. Det oplyser rederiet i en fondsbørsmeddelelse, hvor det fremgår, at DFDS har købt 100 pct. af aktiekapitalen i det svenske selskab Karlshamn Express AB, hvis hovedaktivitet er transport.

Opkøbet skal styrke rederiets tilstedeværelse i Sverige, Rusland, Baltikum og de omkringliggende lande, og vil også få indflydelse på rederiets shipping, fortæller CFO Torben Carlsen til ShippingWatch:

"Virksomheden er med udgangspunkt i Sverige og har dermed en del trafik fra Sverige til Baltikum, hvor vi også har shipping lines. Og dermed styrker den både vores shipping og logistik," siger han op peger på, at området samtidig har haft en lidt højere vækst end Nordeuropa.

DFDS har gennem længere tid været i dialog med Karlshamn Express AB om, hvordan man kunne etablere et samarbejde, fortæller Torben Carlsen.

"Det blev så et opkøb fra vores side, hvor de jo fortsætter i ledelsen af selskabet."

Lavere omsætning

I 2012 havde Karlshamn Express en samlet omsætning på 225 mio. svenske kr. og har ca. 100 ansatte.

"DFDS omsætter betagtelig mere, så på den måde er det ikke en stor ekstra-omsætning. Men det styrker kvaliteten af vores forretning, fordi den vender sig mod Østeuropa og samtidig styrker vores shipping-aktiviteter," siger Torben Carlsen og fortsætter:

"Vi har sagt, at et af vores strategiske elementer er, at vi gerne vil være med til at konsolidere de industrier, vi er i, og det ændrer det her ikke ved."

Desuden har DFDS købt den resterende halvdel af Karlshamn Express Baltic SIA. Rederiet vil ikke oplyse noget om købsprisen.

DFDS har fortsat interesse i Scandlines 

DFDS ude af salgsforhandlinger om Scandlines

Vigtig DFDS-kunde køber op 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også