Vigtig DFDS-kunde køber op

DFDS' vigtige kunde fra Göteborg Ntex har købt selskabet RPG Logistics og dermed udvidet sin tilstedeværelse i Göteborg. Det skriver Göteborg havn i en pressemeddelelse.

Det svenske speditørselskab Ntex har opkøbt RPG Logistics, der specialiserer sig i skovbrugsprodukter og driver tre terminaler i Göteborg havn og en i Sundsvall. DFDS' ruter fra Göteborg til England er blandt rederiets mest lukrative, og Ntex har tidligere udfordret den indtjening ved at starte sit eget selskab, North Sea RoRo, der dog er blevet lukket igen, efter at DFDS blev valgt som transportør af selskabets last.

"Det er ekstremt tilfredsstillende at implementere dette opkøb, der vil resultere i, at Ntex styrker sin position som strategisk partner i leveringen af transport- og logistikløsninger for kunder i handel og industri," siger Thomas Ström adm. direktør i Ntex Group.

RPG Logistics hovedaktivitet er omladning af papir, papirmasse og træ fra det nordlige Sverige, der bliver omladt i containere og på trailere, før de via Göteborg havn eksporteres ud af landet.

Ntex og DFDS' fragtaftale er for tiden genstand for en undersøgelse fra den britiske konkurrencemyndighed, Office of Fair Trading (OFT). Niels Smedegaard, adm. direktør i DFDS sagde i sidste uge til ShippingWatch, at der ikke er tale om en fusion mellem de to selskaber, og at han opfatter undersøgelsen som en normal procedure.

Konkurrencekontor vil se DFDS-aftale med speditører 

RPG Logistics har en omsætning på 200 mio. svenske kr. (omkring 171 mio. kr.) og over 100 ansatte.

"Efter opkøbet vil Ntex have unikke 23.000 kvadratmeter logistikfaciliteter i Göteborg. Vi ser frem til at investere kapital og resurser for at forøge vores servicemuligheder yderligere for vores fælles kunder," siger Dan Ericsson, der er direktør for Ntex Logistics.

Konkurrencekontor tjekker DFDS' guldrute 

Speditører: Vi fik en god aftale med DFDS 

DFDS ser større effekt fra NTEX-aftale på sigt 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også