DFDS ser større effekt fra NTEX-aftale på sigt

Mængderne faldt med 6-7 procent på Nordsøen sidste år, og det har naturligvis haft en påvirkning på priserne, som ikke lige går i sig selv med det samme, siger CEO Niels Smedegaard, DFDS.
AF RITZAU FINANS

Konkurrencen på Nordsøen er aftaget voldsomt for DFDS de seneste dage, efter at det danske rederi torsdag offentliggjorde en forlængelse og udvidelse af en eksisterende aftale med svenske NTEX om transport af trailere mellem Sverige og England.

Senere på dagen kom det så frem, at North Sea RoRo, et rederi NTEX ellers startede i januar sidste år for at tage direkte konkurrence med DFDS op på Nordsøen, drejer nøglen om.

North Sea RoRo: Vi vinder markedsandele  

Dermed er transporten igen tilbage i DFDS' fold, og i første omgang medfører det en opjustering af forventningerne til driftsresultatet (EBITDA) før særlige poster med 50 mio. kr. for 2013. Men på sigt bliver den effekt større, afslører Niels Smedegaard, administrerende direktør hos DFDS.

"I årsregnskabet offentliggjorde  vi, at North Sea RoRo's indtræden havde kostet os omkring 100 mio. kr. på indtjeningen sidste år, og nu har vi så en forventning om at hente 50 mio. kr. ind igen allerede i år. Men når vi får en helårseffekt af det her, bliver det tal selvfølgelig større,"  siger direktøren til Ritzau Finans.

Der er to tungtvejende årsager til, at effekten ikke når op på de fulde 100 mio. kr. allerede i 2013. Sløje markedsforhold og visse udgifter i forbindelse den nye aftale vejer nemlig tungt.

DFDS går efter ny Kanal-rekord i 2013 

"Mængderne faldt med 6-7 pct. på Nordsøen sidste år, og det har naturligvis haft en påvirkning på priserne, som ikke lige går i sig selv med det samme. Samtidig skal vi flytte skibe rundt og tilbage til den tidligere konfiguration med den her aftale," siger Niels Smedegaard og udtrykker samtidig stor tilfredshed med aftalen:

"Vi er glade for, at vi har fået NTEX tilbage som en stor kunde hos os, og at det ser ud til, at vores produkt holder og er konkurrencedygtigt. Alle kundeforhold, som vi kan udvide i en periode med lavvækst, nulvækst eller negativ vækst, er naturligvis meget vigtige."

DFDS-aktien steg med 8,2 pct. torsdag, og fredag fortsætter opturen med et løft på 4 pct. til 355,50 kroner. Danske Markets har løftet sin anbefaling af DFDS til "køb" fra tidligere "hold" fredag.

RITZAU FINANS

North Sea RoRo lukker og slukker på England-Sverige 

DFDS hårdt ramt af økonomisk nedtur og overkapacitet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også