ShippingWatch

Konkurrencekontor tjekker DFDS' guldrute

Det britiske konkurrencekontor ser nu nærmere på DFDS' fragtaftale med det svenske transportselskab NTEX på ruterne fra Gøteborg til England, der er blandt DFDS' mest lukrative.

De britiske konkurrencemyndigheder ser nu nærmere på DFDS' fragtaftale med det svenske transportselskab NTEX på ruterne fra Gøteborg til England.

"Office of Fair Trading overvejer, om denne aftale har resulteret i oprettelsen af fusion, der hører under bestemmelsen i Enterprise Act for 2002, og i bekræftende fald, om dette har medført eller kan forventes at medføre i en væsentlig formindskelse af konkurrencen i ethvert marked eller markeder inden for varer og services i Storbritannien," begrunder konkurrencemyndighederne i et notat, der er dateret 28. juni.

DFDS offentliggjorde i marts en forlængelse og udvidelse af en eksisterende aftale med svenske NTEX om transport af trailere mellem Sverige og England. Senere kom det så frem, at North Sea RoRo, et rederi NTEX ellers startede i januar 2012 for at gå i direkte konkurrence med DFDS på Nordsøen, drejer nøglen om.

DFDS' nye aftale med NTEX udløste i marts en opjustering af rederiets forventninger til driftsresultatet (EBITDA) før særlige poster med 50 mio. kr. til 1100-1300 mio. kr. for 2013. Helårseffekten af aftalen er dog endnu større, fortalte DFDS' administrerende direktør Niels Smedegaard i marts til Ritzau Finans.

RITZAU FINANS

DFDS ser større effekt fra NTEX-aftale på sigt

DFDS hæver forventninger efter ny aftale med svenskere 

DFDS er ikke den eneste der har trukket sig fra Scandlines

 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs