ShippingWatch

USA-lobby advarer mod at røre Jones Act

Selvom amerikansk lovgivning, der beskytter landets indenlandske transportinteresser, ikke er på dagordenen i forhandlinger med EU om en frihandelsaftale, rører lobbyisterne på sig.

Foto: Colourbox

EU og USA åbner efter planen forhandlinger om en omfattende frihandelsaftale mellem de to store handelsblokke. Selv om den amerikanske lovgivning, Jones Act, der i århundrede har beskyttet amerikansk-flagede skibe i indenrigsfart, ikke er på dagsordenen, advarer lobbyorganisationer landets politikere mod at bringe den i spil.

Redere håber på frihandelsaftale 

Ved en høring for nylig advarede Joseph H. Pyne, formand for American Maritime Partnership, om, at ethvert forsøg på at udvande eller fjerne Jones Act ikke alene vil være en trussel mod landets sikkerhed, men også have vidtrækkende konsekvenser for nationens økonomi.

"Den indenlandske, amerikanske-flagede industri er en af de mest robuste, dynamiske og produktive i verden i dag med over 40.000 skibe og 500.000 ansatte, som samlet bidrager med over 100 mia USD årligt til USAs økonomi," sagde Joseph H. Pyne og appellerede til alle medlemmer af den amerikanske kongres om at afvise ethvert forsøg fra dem, der måtte forsøge at ændre eller ophæve lovgivningen.

Shipping hårdt ramt af protektionisme 

"Bevarelsen af lovgivningen er helt afgørende for at bevare en handelsflåde under amerikansk flag, som er vital for nationens sikkerhed," sagde Pyne.

Jones Act kræver, at skibe, der sejler mellem USAs havne, er bemandet med amerikanske statsborgere, at skibene er bygget i USA og ejet af amerikanere.

"Jones Act udgør en beskyttelse af nationen, som mange ikke anerkender. Fortæl verden, at USAs sikkerhed ikke er til salg, og at Jones Act fortsat vil være fundamentet for den amerikanske flåde," sagde Pyne ifølge The Maritime Executive.

Industrien tror på historisk handelsaftale mellem USA og EU 

Jones Act koster amerikanerne dyrt

 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs