ShippingWatch

Redere håber på frihandelsaftale

Forhandlinger om en frihandelsaftale mellem Europa og USA er på trapperne. Og en sådan aftale kan kun komme shippingindustrien til gode, skriver Danmarks Rederiforening.

En frihandelsaftale mellem Europa og USA er i sin spæde udvikling. Forleden vedtog ledere på begge sider af Atlanten at indlede forhandlinger, og en sådan aftale vil kun være en fordel for dansk shipping, vurderer Danmarks Rederiforening.

"Rederiforeningen velkommer EU og USA’s villighed til at indlede ambitiøse forhandlinger, navnligt i lyset af de fastlåste multilaterale handelsforhandlinger i WTO. En udsigt til verdens største frihandelszone kan kun gavne shipping," skriver foreningen på sin hjemmeside.

Ifølge Rederiforeningen vil der være tale om den største økonomiske alliance i verden, og aftalen forventes at kunne øge BNP med 0,5 pct. i Europa og 0,4 pct. i USA i løbet af de kommende 15 år, såfremt den bliver en realitet. Det svarer til 115 mia. USD mere i årlig indkomst til Europa.

"Rederiforeningen forventer dog ikke nogen ændringer af den såkaldte Jones Act – en amerikansk lov som forbyder ikke-amerikanske ejede og -byggede skibe at transportere gods og personer mellem amerikanske havne – selv om dele af Europa-Parlamentet gerne så det."

Man regner med, at aftalen kan være på plads i løbet af to år.

Rundbarberet EU-budget rammer shipping-sektoren

Connie H. klar til dialog med Mærsk – med forbehold

EU medfinansierer ny containerterminal i Rotterdam 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs