ShippingWatch

Industrien tror på historisk handelsaftale mellem USA og EU

I industriens største organisationen kaldes alene opstarten af forhandlingerne om en frihandelsaftale mellem USA og EU for et gennembrud. Rederierne kan se frem til mere sejlads på tværs af Atlanten.

Foto: Rederiforeningen

Ifølge DIs afsætningspolitiske chef Peter Thagesen er det et stort gennembrud, at der nu er enighed om at indlede forhandlinger mellem EU og USA om en frihandels- og investeringsaftale. En aftale, der ifølge en uafhængig ekspertgruppe vurderes at give omkring 4.000 kroner i merindkomst per husstand på begge sider af Atlanten og en aftale, der således har store vækstperspektiver. Oven i købet inden for en overskuelig fremtid.

Rederierne har ikke større regulative områder i spil i en kommende frihandelsaftale, men kan til gengæld se frem til flere sejladser på Atlanten, hvis der skabes et resultat.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs