USA sortlister flere shippingselskaber tæt på Iran

De amerikanske myndigheder har slået ned på nye selskaber, som de mener bryder sanktioner mod Iran og hjælper landet med at slippe af med dets olie.

USA har sortlistet yderligere selskaber, der ifølge de amerikanske myndigheder har hjulpet Iran med at omgå sanktionerne mod landet.

Det drejer sig Ifølge en meddelelse fra USAs myndigheder om om selskabet Sambouk Shipping FZC, der opererer fra De Forenede Arabiske Emirater, skriver nyhedsbureauet Reuters. 

USA indfører sanktioner mod hemmeligt iransk shippingnetværk 

Sambouk Shipping har ifølge meddelelsen tråde til den græske forretningsmand Dimitris Cambis, der i marts kom på USAs sorte liste i bestræbelserne på at sikre overholdelse af handelssanktionerne mod Iran på grund af landets atomprogram.

Iran køber nye tankskibe 

Dimitris Cambis har afvist at være leder af et shippingnetværk, der handler med Iran. Ifølge USA har Cambis brugt det nyetablerede Sambouk Shipping, der opererer otte skibe på vegne af National Iranian Tanker Company.

De otte skibe skulle være brugt til at overføre iransk olie til andre skibe i Den Persiske Golf for at sløre, hvor olien kom fra.

Ifølge Reuters anvender Iran en indonesisk havn 12 sømil syd for Singapore. To iranske VLCCere anløb i april øen Batam Island, før de sejlede videre til Kina. Ifølge en analytiker har Iran brugt denne strategi de seneste måneder og sælger olien fra den indonesiske ø.

Kinesisk tankskib laster iransk olie 

Medie: Handelshus tæt på Irans atomprogram  

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også